Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Z ušetřených šesti miliónů dva na opravy komunikací

Archiv

Poznamenal ovšem také, že to jsou hlavně finance za prodeje některých objektů, kterých se město zbavilo. „Stále si myslím, že třeba k prodeji kulturního domu dojít nemělo, takže když to odečtu, tak nula od nuly pošla,“ dodal Brabec. Poznamenejme, že za Kulturní dům Bohemia město získalo pět milionů korun.


Ušetřená „šestka“ bez povšimnutí nezůstala. „Městské komunikace a chodníky jsou po zimně v katastrofálním stavu. Přitom na zimní údržbu jsme již museli použít peníze, které máme na listopad a prosinec….Proto si myslím, že z ušetřených milionů bychom měli 1,5 milionu dát na opravu komunikací a půl milionu na opravy chodníků. Bude to však stačit, a to i s rozpočtovanými penězi, stejně jen na "zalepení děr". Do větších oprav se zatím pouštět nemůžeme,“ dodal starosta.


Zastupitelé využití části úspor jednomyslně schválili. A pokud jde o stávající úroveň novoborských komunikací, tak opravdu není po této zimě, ale i těch předešlých, valná. Pokud by mělo dojít k solidním opravám a rekonstrukcím, pak se odhadují na 40 milionů korun, což je pětina městského rozpočtu…