Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

30/2018

Dnes je to taková předvolební všehochuť.

Díky reakci Františka Chota pod minulým deníkem (zde) jsem objevil program komunistů. Do voleb jdou s heslem "Česká Lípa zase bude dobrou adresou!"

Nejprve mě napadlo, kdy tou dobrou adresou Česká Lípa byla. Před Druhou světovou válkou, než Němci vypálili synagogu a pak vyhnali Čechy? Po Druhé světové válce, kdy zase Češi vyhnali Němce? Nebo za vlády komunistů, kdy se zasypaly náhony a odstřelil vodní hrad? Nebo před vládou ODS, než se postavily všechny ty Alberty, Interspary a další ohyzdnosti na příjezdových cestách?

Zpět k volebnímu programu KSČM. Komunisté třeba slibují konec netransparentnosti. Odbočím - právě jsem dočetl text Romany Žatecké na jejím blogu, v němž vysvětluje, jak to s netransparentností za její vlády je (zde).

Dalším komunistickým tahákem je založení Technických služeb města, založení Dopravního podniku města, výstavba startovacích bytů pro mladé a malometrážních bytů pro staré.

ČSSD stále svůj program nezveřejnila nebo jsem ho nenašel. Není na jejich facebooku, na stránkách starostky (tam je slib, že bude na začátku září). Po městě se zatím objevily jen výkřiky do tmy, které dorazily z centra. Jasné z nich je jen to, že brzy se budeme mít všichni dobře. Ale v říjnu to ještě nebude.

Ještě mrknu na stránky PRO Česká Lípa, jestli se něco během týdne změnilo. Tak ano, jejich volební program je už veřejný a podtitul má Je čas rozkvést. Klikám na něj ...

Chyba, zase jsem si naběhl. Opět je místo programu hláška: "Náš volební program budeme odhalovat postupně, ale již teď můžeme zcela zodpovědně prohlásit, že bude na Českou Lípu zcela výjimečný."

Snad to stihnout také aspoň do ledna.

Na facebooku se už objevily první fotky z kampaně SPD v České Lípě. Dobrý bizár.

Ony fotografie KSČM na jejich facebookových stránkách jsou  podobného zrna. Mimochodem ten týpek, co trávil fotbalové zápasy ve zdi, se jmenuje Jan Koros a kandiduje jako trojka. Takhle mladej a už komunista … Na internetu je samá sprosťárna. Třeba o zastupiteli Hudcovi se vyjadřuje takto: "Já to sledoval a většího debila sem neslyšel... Hudec je hold hovado." Podobná jsou jeho vyjádření na adresu celé Živé Lípy.

V Lípě se objevil i další nešvar – černé výlepy. Na sloupech, cedulích, na zadních stranách výlepových ploch. Stojí za nimi spolek nazvaný LÍPA JINAK - PATRIOTI MĚSTA. Chápu, že ne každý si může dělat PR za peníze města, kraje či podnikatelů potřebujících mít v zastupitelstvu své loutky, ale kdo po volbách ten svinec uklidí.

Pěkným předvolebním PR pro starostku a místostarostu byl sobotní závod City Cross Run & Walk Česká Lípa 2018. Ale jinak akci kritizovat nebudu, užila si ji spousta mých přátel. Běžel i starší syn, mladšímu se to zdálo drahé, šel si raději zaběhat sám.

Po více než třiceti letech jsem byl v mladoboleslavském divadle. Takový střed mezi divadly pražskými a naším Jiráskem. Divadlo krásné, vyprodáno, skvělá atmosféra, herecké výkony střídavě oblačno, ale vadily mi dvě věci. V divadle byl sice stánek s tričky a suvenýry, ale zcela chybělo jakékoliv občerstvení. A to trvalo představení Mužů v offsidu i s přestávkou tři a půl hodiny. Druhou věcí byly pisoáry. Takhle natěsno jsem je už dlouho nezažil.

Nesmím zapomenout na Piráty, aby Petr Jeník zase neremcal. Vydali další video, tentokrát je věnováno Dubici. Tato bezedná (myšleno ekonomicky) díra je dalším volebním tématem většiny subjektů.

Hele a co sídliště Sever? Bude s ním někdo něco dělat? Nebo se budou revitalizovat všechna ostatní sídliště a ze Severu bude jen noclehárna a herna?

Stačí vyjít před náš dům, také máme své díry. A za chvíli budou tak hluboké jako ta v Dubici.

Měli jsme ještě jednu díru, ale tu už zasypali. Kolik může stát podobná zábrana, že ji nechali na místě a nikde nechybí?

A ještě jedno téma. Posledně jsem si sedl na svah a počítal lidi, kteří přejdou koleje mezi Severem a Slovankou. Za hodinu 16. Za den teda tak kolem dvou stovek. Je to zkratka z garáží, na cyklostezku, do hospody …