Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

13/2008

Archiv

Jestli bylo hlavním kritériem výběru nového vedoucího v KD Crystal zničení kultury v České Lípě, tak je nutné přiznat, že tentokrát měla výběrová komise složená z členů rady města neobyčejně šťastnou ruku. Nové ředitelce se podařilo během dvou měsíců poštvat proti sobě většinu těch, kteří se ať již profesionálně či zájmově pokoušeli kulturní dění v Lípě rozhýbat. Nezbývá než se stáhnout a obrátit svou pozornost jinam. I já už oslovil zástupce kultury v Novém Boru, zdali nemají zájem o rozšíření spolupráce. První vlaštovkou tak je soutěž o lístky na koncert Michala Pavlíčka a Báry Basikové, která má mezi vámi čtenáři mimořádný a mnou nečekaný úspěch.


Slíbil jsem, že zveřejním otázky, které jsem paní Arthoferové položil a po nichž mě čekala sprška anonymů útočících na vše, co má pro mě nějakou cenu - práce ve škole i v novinách, rodina, přátelé. Připomínám, že za vše, co jsem pro Crystal udělal (editace desítek tiskových zpráv či fotožurnálů, propagace akcí ve škole) jsem za celou dobu měl jen volný vstup na zhruba desítku koncertů, z nichž jsem navíc psal reportáže a dělal fotožurnály. Neotočím teď a po čtyřech letech, po které jsem vás všechny zuřivě zval do Crystalu, nebudu psát, ať tam nechodíte, ale všechno má své meze. Zároveň chci napsat, že jsem za ta léta často více či méně korektně informoval o řadě lidí v Lípě, spravedlivě i méně spravedlivě, ale většina z nich mi odpovídá na maily, zdraví mě, nevyhrožuje mi. Díky jim za to!


Takže tady jsou otázky. Sami posuďte, jestli stály za problémy.


Rozhodla jste se sama, že se budete ucházet o místo ředitele KD Crystal, anebo Vám byla tato funkce nabídnuta?


Proč myslíte, že jste ve výběrovém řízení byla úspěšnější než ostatní účastníci? Hlavně mi nepište, abych se zeptal členů výběrové komise :o)).


Chtěli představitelé města, aby se ve fungování KD Crystal něco zásadního změnilo?


Máte v hlavě nějakou zásadní změnu... nebo aspoň malou?


Váš bratr, pan Hau, má u části našich čtenářů pověst člověka, který jen vydělává na městských projektech. Neměla jste strach, že se v očích Českolipanů stanete protekční sestrou?


Předpokládám, že ekonomické vzdělání je ideální pro výkon ředitele příspěvkové organizace. Neméně důležité jsou ale i vize a kontakty. Máte je?


Je mi jasné, že z pohledu ekonoma je výhodnější pořádat koncert Evy a Vaška než třeba Ivana Hlase. Nehrozí ve Vašem případě, že nás zahrnete pouze komercí?
 
Čtenáře určitě bude zajímat, jaký je Váš šálek čaje. Kdybyste měla veřejně hlasovat do ankety o Českého slavíka, která skupina, která zpěvačka a který zpěvák by dostali Váš hlas?


Na jakém představení jste byla naposledy v divadle?


Jaký je Váš postoj k novému divadlu?


Jak jste zatím spokojená s programy, které jste coby ředitelka navštívila? Nemrzí Vás třeba nízká návštěva koncertu Pehy? Nechystáte nějaké slevy, soutěže, akce na školách, aby se zájem o kulturu zase o něco zvedl?


Teď takový malý fotožurnál o práci našeho hejtmana, starostky a místostarostů :o)). Ve středu se stříhaly pásky na Slovance v nové školní kuchyni a pak ještě na nádraží.




Z množství naporcovaných medvědů a přestřižených pásek je zřejmé, že se blíží nějaké volby. I z tohoto důvodu jsem oslovil všechny dosud známé kandidáty na senátorské křeslo s žádostí o vyplnění krátkého dotazníku. Čtyři mi už odpovědi přislíbili. Na následující čtvrtek ale chystám rozhovor s Martinem Prokešem. Více jsme se však bavili o novém ročníku festivalu než o ufonech.


V sobotu jsem se konečně dostal na další závod běžecké ligy, tak nabízím pár momentek ze sobotního Cvikova.






 


Na téma běhu se můžete zpovídat v anketě pod reklamami.